Er du stødt på en god bog om racen, eller om et emne, du synes er relevant for racen, og vil du anbefale den til andre aussieejere? Send da gerne et tip, meget gerne med en kort anmeldelse, via siden her. Send dit tip og/eller anmeldelse på mail til:
Email@australsk-terrier.dk  

NYT "Australisk Terrier"

Beställ boken på Aussieboken@telia.com

Sparky Fights Back  

...Er titlen på en bog om den Australske terrier Sparky, og klikker du på linket her:
Sparky Fights back , kommer du til hjemmesiden for bogen om Sparky. 

Sparky fik diagnosen leukæmi, og blev med den  stillet i udsigt kun at have kort tid tilbage at leve i. Hans ejere besluttede imidlertid at tage kampen op med kræftsygdommen, og deres bog om Sparky fortæller om, hvordan de ved hjælp af behandling fik vendt den lille aussies sygdomsforløb. På hjemmesiden er et link til et vældig godt webtidsskrift "Canine Cancer Monthly", som man kan abonnere på gratis.


The Australian Terrier og 2 gange Australian Terrier

"The Australian Terrier, History & Origins" skrevet af Pamela McDougall Douglas, Australien, tidligere opdrætter af aussies under kennelnavnet "Tahee". Bogen, der er på 319 sider, er udgivet I 1998 af KA & PD McDougall Pty Ltd. 33 Spencer Road, Londonderry, NSW 2753  Australia. E-mail Tahee@enternet.com.au . Bogen er en omfattende biografi om racen, specielt i Australien og USA. Vedrørende afsnittene om de australske terriers i Skandinavien, skal der gøres opmærksom på, at disse indeholder visse faktuelle fejl.

 

"Australian Terrier - a complete handbook" er skrevet af nu afdøde Nell Fox, Pleasantpastures Kls., USA, og blev udgivet i 1998 af T.F.H. Publications, Inc., USA. Bogen, som er på 93 sider, findes på bibliotekerne.

"Australian Terrier" skrevet af Muriel P. Lee, er på 150 sider, og  udgivet i oktober 2005 af Kennel Club Books Inc., USA. ISBN 1-59378-290-X.

Begge de to sidstnævnte bøger kan købes hos Foyle's netboghandel på:
http://www.foyles.co.uk/foyles/results.asp  

For alle disse tre engelsksprogede bøger gælder, at de er udførlige og rigt illustrerede med farvefotos.


Australsk terrier

Australsk Terrier er skrevet af Betty Bryde, DK, og

udgivet i 1977 af Clausens Forlag. Bogen er udgået fra forlaget, men findes på bibliotekerne, og er man heldig, kan man stadig finde den antikvarisk.

Bogen er på 55 sider, og omhandler emner som racens oprindelse, avl, kost, pelspleje og udstilling. Bogen er illustreret med mange fotos.

 

Andre ældre, udenlandske bøger om racen er for længst udgået fra diverse forlag, men måske kan man være heldig at finde nogle af dem antikvarisk via Internettet.

 

Den nyeste bog om racen: Australian Terrier af Muriel P. Lee, udgivet Okt. 2005.

Nyt optryk af racens 40-års jubilæumsbog

Australsk Terrier 40 år i Danmark (1953-1993); forfatter Betty Bryde, eget forlag, 1993. 

Det rigt illustrerede genoptrykte jubilæumshæfte er på 43 sider, og indeholder bl.a. oplysninger om tidligere, daværende og også nogle nutidige, danske kenneler, opdræt i flere lande samt en udvidet racestandard. Hæftet kan, ligesom andre aussieting, bestilles ved at sende en mail til Betty Bryde  via linket her.
.